Terug naar het nieuwsoverzicht
In de categorie: Geen categorie

ENKCO gaat verhuizen naar Vletgaarsmaten

Gepubliceerd op 11 januari 2018

Het college van Rijssen-Holten en ENKCO BV hebben afspraken gemaakt over het verplaatsen van ENKCO van het centrum van Holten, naar bedrijventerrein Vletgaarsmaten in Holten. Op 11 januari tekenden de partijen een overeenkomst. De inhoud van de overeenkomst wordt in de vergadering van de raadscommissie Grondgebied van 1 februari behandeld.

In de overeenkomst staat dat de gemeente het huidige perceel van ENKCO aan de Waagweg koopt, en ENKCO een nieuw perceel op bedrijventerrein Vletgaarsmaten koopt van de gemeente. Het streven is dat ENKCO daar binnen drie jaar de deuren opent. ENKCO zal de panden aan de Waagweg blijven gebruiken tot de overgang naar de nieuwbouw op Vletgaarsmaten.

Kans voor ENKCO en gemeente

Directeur Heite Dommerholt van ENKCO: ‘Op bedrijventerrein Vletgaarsmaten krijgen we letterlijk en figuurlijk meer ruimte. We hebben die ruimte nodig om een duurzame productielocatie neer te zetten waarmee het voor ENKCO mogelijk zal zijn de optimalisatie van het productieproces vorm te geven en haar groeiambities waar te maken.’

Wethouder Bert Tijhof: ‘Ik ben blij met deze afspraken. ENKCO is echt een aanwinst voor bedrijventerrein Vletgaarsmaten. De werkgelegenheid en andere economische impulsen die ENKCO met zich meebrengt, zijn belangrijk voor de gemeente Rijssen-Holten. Bovendien is het in lijn met de afspraken die we met de provincie hebben gemaakt over de aanpak van het overaanbod bedrijventerreinen, waardoor het overschot in onze gemeente wordt ingelopen.’

Stap voor gebiedsontwikkeling Holten

Burgemeester Arco Hofland is ook positief vanwege het grotere plaatje: ‘Maatschappelijk en stedenbouwkundig past de aankoop van ENKCO bij het grotere plaatje waar we als gemeente al jaren mee bezig zijn: uitplaatsing van bedrijven vanuit de kern Holten, waardoor er ruimte komt voor woningbouw. Zoals bij de Kol. Ook kan op korte termijn het Groentransferium aan de zuidzijde van het spoor worden afgerond. Daardoor kan de beoogde verbinding tussen het centrum van Holten en de Holterberg worden gerealiseerd.’

Terug naar het nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op: Facebooktwitterlinkedin