Over ENKCO

Wat ooit begon met 10 slagers is nu, al meer dan 55 jaar uitgegroeid tot een omvangrijke en ambitieuze onderneming met vlugklaar producten. ENKCO wil een flexibele, betrouwbare en innovatieve partner voor u zijn. Een partner waar u niet mis vraagt als het gaat om koelverse en diepgevroren vleesproducten, Vivera vleesvervangers, ei-producten en omeletten.

Al sinds 1960 maken wij met passie en zorg ambachtelijke vlugklaar producten voor onze afnemers in Nederland en daarbuiten. Onze belangrijkste markten zijn:

Retail & Ambacht: supermarktorganisaties en versgrossiers
Foodservice: institutioneel, cateraars en horeca
Industrie & Export: maaltijdfabrikanten en overige afnemers in Europa

Reepjes productie_

Diepgevroren producten
Diepgevroren producten vinden vooral hun weg binnen de foodservice en industrie. Ook leveren wij een breed assortiment vlugklaarproducten aan versgrossiers. De diepgevroren producten worden direct na productie snel met een speciale gyrovriezer ingevroren. Zo blijft de structuur behouden en treedt er geen kwaliteitsverlies op. De kwaliteit is daarmee vergelijkbaar met koelvers met als belangrijkste verschil de langere houdbaarheid. De producten zijn los ingevroren, dat maakt correct, snel en naar behoefte portioneren mogelijk.

Koelverse producten
ENKCO is al jarenlang de specialist bij uitstek in koelverse vlugklaarproducten. Rauwe of gebraden producten die de consument direct en snel kan bereiden. ENKCO levert deze producten veelal aan supermarkten en slagerijen, al dan niet onder eigen label, voorverpakt en geëtiketteerd. Een groot deel van onze producten gaat onder private label naar de retailmarkt. ENKCO levert dagelijks ruim 60 verschillende vlugklaarproducten onder diverse labels aan meerdere Nederlandse retailorganisaties.

Innovatie van het assortiment
Het assortiment dat wij u bieden is in de laatste jaren veel breder geworden en hebben we veel aandacht voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld door scherp te letten op dierenwelzijn, door recepturen met minder E-nummers te ontwikkelen en door foodmiles terug te dringen door het gebruik van lokale grondstoffen. Onlangs hebben we bijvoorbeeld alle ENKCO ei-producten en omeletten die gemaakt zijn van scharreleieren, omgezet naar vrije uitloop eieren.

Voor de komende jaren staan wij garant voor hoogstaande kwaliteit die u van ENKCO gewend bent tegen een aantrekkelijke prijs en we blijven continu innoveren.