ENKCO LANCEERT ASSORTIMENT HYBRIDE VLEES

Enkco, specialist in koelverse en diepgevroren kwaliteitsvleesproducten, introduceert op de Horecava in de RAI Amsterdam (7-10 januari 2019) onder het nieuwe label ‘Halv-Om’ haar eerste hybride producten. Het gaat om een gegaarde gehaktbal en hamburger waaraan 30% champignons zijn toegevoegd. Op korte termijn brengt Enkco meer producten op de markt met een mix van vlees en plantaardige ingrediënten. Hiermee kan de consument een verschuiving naar een gezondere, plantaardigere voeding realiseren zonder af te zien van een lekker stukje vlees.


Introductie van een nieuwe productcategorie

Met de naam ‘Halv-Om’ refereert Enkco aan het feit dat de producten bestaan uit twee bestanddelen, namelijk vlees en plantaardige ingrediënten. In de naam staat de ‘v’ staat voor veganistisch, oftewel de plantaardige toevoeging. De prijs van de nieuwe producten ligt op hetzelfde niveau als bij de reguliere vleesvarianten.


Eerste introducties op foodservicemarkt  

In eerste instantie richt de nieuwe productlijn zich op de foodservicemarkt: cateraars en restaurants van bedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen, tankstations etc. Ook in deze markten wensen consumenten steeds vaker een maaltijd met minder of geen vlees. Enkco heeft traditioneel een sterke positie in de foodservicemarkt. Het verwacht dat een groeiend aantal partijen hun assortiment van samengestelde vleesproducten (gedeeltelijk) zullen gaan vervangen door plantaardige varianten of deze zullen toevoegen. 


Identieke smaak, textuur en uiterlijk

De zorgvuldige ontwikkeling van de ‘Halv-Om’ varianten heeft er toe geleid dat deze een 100% vleessmaak hebben en qua textuur en uiterlijk identiek zijn aan reguliere vleesproducten. De combinatie tussen het kwaliteitsrundvlees en champignons geeft een sappige en stevige bite. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten richt Enkco zich ook op de toevoeging van andere plantaardige ingrediënten.


Betere voedingswaarden

Het grote voordeel voor de consument is dat deze dezelfde smaakbeleving krijgt maar tegelijk profiteert van betere voedingswaarden. Zo bevat een ‘Halv-Om’ gehaktbal in vergelijking met de ‘normale’ variant 31% minder calorieën en 40% minder verzadigde vetten. De ‘Halv-Om’ hamburger telt 22% minder calorieën en 18% minder verzadigde vetten. Beide producten bevatten bovendien aanzienlijk meer vezels en minder zout dan de normale vleesvarianten. Vanzelfsprekend bevatten de producten geen E-nummers.


Snelle uitbreiding assortiment hybride vleesproducten

Enkco werkt hard aan de ontwikkeling van een groter assortiment met gedeeltelijk plantaardige toevoegingen. Op korte termijn worden  rauwe, koelverse vleesproducten gelanceerd bij enkele grote supermarktketens  in ons land. Daarna zullen diverse producten op de markt worden gebracht gericht op industriële afnemers zoals maaltijdfabrikanten. Met de nieuwe productcategorie geeft Enkco invulling aan haar ambitie om een innovatieve en sterke partner te zijn in de foodservice markt, de retail en bij industriële afnemers.

Willem van Weede, CEO van Enkco Food Group: ‘de introductie van hybride vleesproducten draagt bij aan een betere gezondheid van de consument en het verlaagt de CO-voetafdruk. Wij voorzien een grote behoefte bij de foodservice, de retail en industriële afnemers en zetten de komende jaren sterk in op de verdere ontwikkeling. Daarnaast blijven we uiteraard volop investeren in de kwaliteit, innovatie en verduurzaming van ons reguliere vleesassortiment.’

Jan Willem Smits, commercieel manager van Enkco voegt toe: ‘je bent met deze producten flexitariër zonder dat je het merkt en concessies hoeft te doen. In een periode van zeven dagen eet je in feite twee dagen vleesloos. Bovendien vergroot je de consumptie van groenten en verlaag je de inname van calorieën en verzadigde vetten en zout. Ik ben ervan overtuigd dat deze categorie voor veel marktpartijen en consumenten een snelgroeiende relevantie zal hebben.’


Over Enkco

Enkco richt zich als specialist in koelverse en diepgevroren vleesproducten op de ontwikkeling van een divers en uitgebreid assortiment rund-, varkens-, en kipproducten voor de retailmarkt, de foodservice en maaltijdfabrikanten in Nederland, België en Duitsland. Kernwaarde van Enkco is de ontwikkeling van een innovatief productassortiment met behulp van lokale partners die resulteert in eerlijkere en smaakvollere producten.

Enkco is onderdeel van Enkco Food Group waartoe ook Culifrost, Dutch Tofu Company en Vivera behoren. Sinds de oprichting in 1960 is Enkco Foodgroup uitgegroeid tot een ambitieuze, internationaal georiënteerde onderneming gespecialiseerd in vlees- en vleesvervangende producten met een hoog gemaksgehalte.


Nadere informatie:              

Enkco
Jan Willem Smits, commercieel manager
Tel. 0548-37 37 37
Email: jsmits@enkco.com
Website: www.enkco.nl

152acfsx