Onder het merk The Blue Butcher worden vlees- en visalternatieven ontwikkeld. Deze alternatieven zijn op smaak, uiterlijk en textuur nauwelijks te onderscheiden van echt vlees of vis. Ideaal om de menukaart ook vegan proof te maken! 

Vega(n) producten

The Blue Butcher biedt een breed assortiment aan zowel vlees- als visvervangers. Gemaakt met de beste plantaardige ingrediënten die zorgen ervoor dat het eindproduct de juiste textuur, structuur en bite krijgt.

‘Uit de vergelijking met andere producten kwam The Blue Butcher er voor ons echt als beste uit.' - Kwalitaria

Neem bijvoorbeeld onze No Chicken range met tenders, nuggets en cornstick. Of onze visalternatieven; No Fish Sticks, Calamares en Kibbeling. Voor elke gerecht hebben we het juiste alternatief. 

Veganistisch gehakt op penne met pijnboompitten

Download onze assortimentsbrochure

Bekijk ons heel vega(n) assortiment in onze brochure of bekijk ons foodbook in PS in Foodservice. Onze producten zijn verkrijgbaar bij alle bekende groothandels. 

Download
Assortimentsbrochure Enkco 2023
Enkco-Brochure-2023.pdf

Vegetarische gerechten

Er zijn steeds meer vleeseters die voor een vegetarisch gerecht kiezen. Als kok wil je inspelen op de vega vraag van jouw gast. Dan is het prettig om uit producten te kunnen kiezen die herkenbaar zijn en makkelijk passen in jouw menucyclus.

Bijvoorbeeld een Amerikaanse Barbecue Burger, Italiaanse spaghetti bolognaise of een traditionele Mexicaanse chili, maar dan zonder vlees.

Vegan Calamares ringen op een bord met dipsaus en citroen

Ingrediënten

Wij werken met diverse grondstoffen zoals soja, tarwe, erwt en rijst. Uiteraard met oog voor duurzaamheid en transparantie. 

Neem bijvoorbeeld onze soja, deze is RTRS gecertificeerd. RTRS-soja is een verantwoorde soja waarvoor geen natuurgebieden worden aangetast. Ook is er meer zorg voor de bodem, biodiversiteit en mensenrechten.

Vegan chicken tenders in een poké bowl

Blauwe verpakking

The Blue Butcher vlees- en visalternatieven zijn verpakt in opvallende blauwe dozen. Deze designs sluiten aan op de positionering van het merk, dat zich niet alleen richt op veganisten en vegetariërs, maar op de veel bredere groep van flexitariërs. 

Je vindt ze bij jouw grossier in het schap!

Contact

Wil je meer informatie over onze vega assortiment? Of graag samples ontvangen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze producten en helpen je graag met een passend advies.

Neem contact met ons op