Over ons

Wat in 1960 begon met 10 slagers is nu een omvangrijke en ambitieuze onderneming. Wij zijn specialist in koelverse en diepgevroren kwaliteitsproducten, zowel in vlees als vegetarisch. Voor iedere klant is er bij ENKCO wel een aansluiting te vinden met ons assortiment. We zijn sterk in private label, maar vertegenwoordigen daarnaast ook diverse merken in Foodservice. Onze kracht zit in het vertalen van de steeds veranderende behoeften van de consument, samen met onze klanten, naar aansprekende concepten en producten.

Sinds 1960

Het begon allemaal in Holten in de jaren vijftig. Jan Kalfsterman was aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Keurslagers. Samen met andere keurslagers uit de omgeving richtte hij een werkgroep op. Om hun zakelijke belangen goed te regelen richtten de tien leden op 1 april 1960 de Eerste Nederlandse Keurslagers Coöperatie (‘ENKCO’) op. Kalfsterman ging in 1987 met pensioen. Er volgen diverse overnames, waardoor ENKCO steeds groter wordt en het assortiment steeds breder. Vandaag de dag is ENKCO onderdeel van de van Loon Group en ontwikkelt nog steeds onderscheidende,  innovatieve producten.

Samen succesvol

Niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Dat is een belangrijke filosofie binnen ENKCO. Wij zijn betrokken en vinden het belangrijk om de relaties met onze klanten te koesteren. Door goed samen te werken, efficiënt en duurzaam te produceren en continu te innoveren, alleen dan kunnen we onze klanten steeds het beste bieden. En daar gaat het om.