Als sinds 1960 weten we je te inspireren. Toen als slager. Vandaag als ambiteuze onderneming. In ons assortiment is voor elk wat wils. En of het nou gaat om koelverse producten, diepgevroren vlees, vegetarisch, Private Label of eigen merk. 

Voordat ons product op het bord van de consument ligt, gaat er een hele reis aan vooraf. Een reis die steeds belangrijker wordt. Want we willen steeds meer weten waar ons vlees vandaan komt. Bij Enkco hebben we die antwoorden voor je. 

132+
Producten
3
Heroes
19
Medewerkers
3
Ketenconcepten

Van 1960 tot 2022

Terug naar het begin. De jaren vijftig. Slager Jan Kalfsterman was aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Keurslagers. Samen met een aantal andere keurslagers uit de omgeving richtte hij een werkgroep op. In 1960 kreeg deze officieel de naam Enkco: Eerste Nederlandse Keurslagers Coöperatie. Kalfsterman ging in 1987 met pensioen. Maar voor Enkco was het pas het begin. Er volgden overnames en de coöperatie werd groter en het assortiment breder. Als onderdeel van Van Loon Group groeit Enkco nog steeds. En met onderscheidende en innovatieve producten weten we nog elke dag te verrassen. 

Ontzorgen door gemak

Niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Dat is een belangrijke filosofie binnen Enkco. Wij zijn betrokken en vinden het belangrijk om de relaties met onze klanten te koesteren. Door goed samen te werken, efficiënt en duurzaam te produceren en continu te innoveren, alleen dan kunnen we onze klanten steeds het beste bieden. En daar gaat het om. 

Nieuw en toch vertrouwd

Enkco is bekend geworden met producten zoals soepballetjes, hamburgers en slavinken. Die zijn nog steeds onderdeel van ons assortiment, maar we hebben nog veel meer te bieden. Naast een breed scala aan vleesproducten bestaat ons assortiment ook uit ei- en vega(n) producten. Zo kunnen we invulling geven aan ieder eetmoment van de dag. 

Duurzaamheid

Bij Enkco nemen we je mee. Van het gras in de weilanden tot aan verwerking. En vervolgens de weg naar jou. Als onderdeel van ketenregisseur Van Loon Group, is Enkco in staat om iedere stap in de keten volledig inzichtelijk te maken. Enkco speelt hierop in door de introductie van onze Heroes. Producten die van boer tot bord volledig geproduceerd zijn met vlees uit eigen keten. We zorgen ervoor dat iedere stap in de keten helemaal inzichtelijk is. Dit maakt het hele proces transparant voor ons maar ook voor onze klanten en de consument. We weten precies wat de herkomst van het vlees is. Een veilig en goed gevoel.

 

Ketenconcepten

In onze producten staat de kwaliteit in de keten centraal. Wij hanteren strenge normen en controles. Onze producten zijn SKAL, Halal of Beter Leven Keurmerk 1, 2, 3 sterren gecertificeerd. Onze lat ligt hoog. En daar zijn we trots op! 

Meet the team!

Het maken van een goed product vraagt om goed teamwerk. Een ervaren team dat graag met je meedenkt en alles weet over onze producten.  Met onze gezamelijke passie voor food nemen wij je graag mee in ons verhaal, zodat je een stukje vlees hebt dat veel meer heeft dan alleen een heerlijke smaak.