Enkco is dé leverancier en private label specialist van duurzame vlees- en convenience producten voor foodservice en maaltijdindustrie. 

Bekijk onze assortimentsbrochure

Wij zijn Enkco

Enkco is bekend geworden met producten zoals soepballetjes, hamburgers en slavinken. Die zijn nog steeds onderdeel van ons assortiment, maar we hebben nog veel meer te bieden. Naast een breed scala aan vleesproducten bestaat ons assortiment ook uit convenience en hybride producten. Zo kunnen we invulling geven aan ieder eetmoment van de dag.

Duurzame samenwerking

Niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Dat is een belangrijke filosofie binnen Enkco. Wij zijn betrokken en vinden het belangrijk om de relaties met onze klanten te koesteren. Door goed samen te werken, efficiënt en duurzaam te produceren en continu te innoveren, alleen dan kunnen we onze klanten steeds het beste bieden. En daar gaat het om. 

Bekijk hier onze producten

Algemeen Directeur Enkco
Manager Sales Foodservice Enkco
Manager Sales Foodservice Enkco
Accountmanager Enkco
Accountmanager Enkco
Marketing Manager Enkco
Business Controller Enkco

Meet the team!

Het maken van een goed product vraagt om goed teamwerk. Een ervaren team dat graag met je meedenkt en alles weet over onze producten.  Met onze gezamenlijke passie voor food nemen wij je graag mee in ons verhaal, zodat je een stukje vlees hebt dat veel meer heeft dan alleen een heerlijke smaak.

Wij staan voor je klaar!

Jan Kalfsterman oprichter Enkco

Het begin

Het begon allemaal in Holten in de jaren vijftig. Daar hakte Jan Kalfsterman zijn vlees. Kalfsterman was aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Keurslagers. Samen met andere keurslagers uit de omgeving richtte hij een werkgroep op, zoals vele keurslagers dat in de rest van het land deden in die tijd.

Enkco oprichters met tien slagers

Oprichting Enkco

Jan Kalfsterman begon samen met tien leden een eigen worstenmakerij in een werkplaats achter zijn slagerij. De worsten smaakten snel naar meer. Om de zakelijke belangen goed te regelen werd 1 april 1960 de Eerste Nederlandse Keurslagers Coöperatie opgericht. 

Nieuw pand Enkco in Holten

Verkoop voorverpakt vlees

De werkplaats is ingeruild voor een nieuw pand in Holten. Door een wetswijziging mochten kruideniers ook diegevroren verpakt vlees gaan verkopen. Enkco profiteerde hier volop van door afzet in horeca, institutionele afnemers en supermarktketens. 

Enkco bezorgbus

Overnames

In 1991 wordt Enkco overgenomen door het Engelse bedrijf Perkins Food. Er volgen meerdere overnames waaronder Bakker uit Lekkerkerk en Boltjes uit Boekelo. Enkco wordt door de overnames nog groter. 

Nieuw bedrijfspand met productielocatie in Holten

Bouw nieuw pand

In Holten wordt een moderne productielocatie met bijbehorende kantoorruimte gebouwd. In 2008 volgt er nog een overname van Olde Olthof Vleesspecialiteiten in Enschede. 

Logo Enkco Foodgroup

Enkco Foodgroup

De activiteiten van Enkco Foodgroup wordt gesplitst in drie eigen BV's: Enkco (vlugklare artikelen), Vivera (vega) en Culifrost (kaassoufflés en deegproducten. 

Medewerker houdt slavinken vast in productielocatie

Van Loon Group

Van Loon Group neemt de vleesactiviteiten van Enkco over. Alle foodservice activeiten binnen de groep worden samengevoegd onder Enkco.  Als onderdeel van Van Loon Group groeit Enkco nog steeds. En met onderscheidende en innovatieve producten weten we nog elke dag te verrassen. 

Onze geschiedenis