We hebben een aantal inspirerende food hotspots voor je op een rijtje gezet waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Want hoe kun je nu beter een vrije avond besteden dan met lekker eten en drinken?

1. The Harvest

Goed eten is een belangrijk fundament. In de welbekende Harvest Bowl worden lokale, seizoengebonden producten verwerkt. Door te weten wie je eten heeft verbouwd, smaakt het nog lekkerder. Duurzaam, gezond en vooral lekker eten staat in dit restaurant centraal.

Locatie: Proveniersstraat 36a in Rotterdam

___________________________________________________________________________________________________________

2. The Greenhouse

Verse, lekkere gerechten in een gastvrije, groene omgeving. Het paviljoen is volledig circulair gebouw. De ingrediënten in jouw gerecht komen uit de regio Utrecht en van de eigen Urban Farm. Een plek waar je geïnspireerd raakt door de verhalen over hoe het ook op anders kan, op een socialer en duurzamere manier.

Locatie: Croeselaan 16 in Utrecht

3. KEEK

Een sfeervolle lunchroom waar passie voor vers, eerlijk eten & gastvrijheid voorop staat. Een sfeervolle plek waar je kunt genieten van huisgemaakte producten. Alles wordt zelf gemaakt op een zo’n duurzame manier. Er worden alleen biologische ingrediënten gebruikt en alles draait op zonne- en windenergie.

Locatie: Twijnstraat 23 in Utrecht

___________________________________________________________________________________________________________

4. DeDAKKAS

Een kas op het dak met fantastisch uitzicht op de Haarlemse binnenstad. Er wordt gekookt met lokale producten die een andere manier impact maken. Een wisselende menukaart met mooie seizoensproducten uit Nederland om verantwoord om te gaan met wat de natuur en seizoen ze biedt. Lekker, gezond eten met een uniek uitzicht.

Locatie: De Wistraat 1a in Haarlem

5. Circl

Bij Circl koken ze met wat er overblijft of onterecht blijft liggen, zoals mislukte groenten, oud brood of ongelukkige leghaantjes. Met oog voor zo min mogelijk voedselverspilling en duurzame kooktechnieken. Met als doel (h)eerlijke gerechten  te serveren met minimaal energieverbruik en afvalproductie, maar met een positieve impact op mens en milieu.

Locatie: Gustav Mahlerplein 1b in Amsterdam

___________________________________________________________________________________________________________

6. Vuurtoreneiland

Wil je een echte unieke ervaring? Ga dan eten in een transparante,  glazen kas op het Vuurtoreneiland in Amsterdam. Gerechten worden bereid op een open vuur met lokale groenten, vlees en vis. Lokaal, seizoensgebonden en producten met een verhaal goed voor milieu, mens en dier. Dat is waar Vuurtoreneiland voor staat.

Locatie: Vuurtoreneiland in het Markmeer bij Durgerdam