Wat weet jij over de herkomst van de producten die je gebruikt in de keuken? Het liefst zou je willen weten waar ze vandaan komen, vooral bij dierlijke producten zoals vlees. Het Beter Leven keurmerk helpt je daarmee. Hoe meer Beter Leven sterren, hoe diervriendelijker jouw stukje vlees. Zo weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt.  

Wat betekenen de Beter Leven sterren?

Als chef wil je duidelijkheid over dierenwelzijn bij de aankoop van vlees. En jij bent niet de enige die dit belangrijk vindt. Jouw gast wil ook graag een duurzaam stukje vlees eten. Middels het Beter Leven keurmerk kun je je als ondernemer onderscheiden en voldoen aan de vraag van jouw gasten. Het keurmerk geeft namelijk aan dat het een diervriendelijk product is. Hoe meer sterren, hoe meer rekening gehouden is met dierenwelzijn.

Beter Leven keurmerk

Producten met 1 ster gaan wat verder dan gangbare vleesproducten op het gebied van duurzaamheid. Bij 2- en 3 Beter Leven sterren spreek je over een topkeurmerk, vanwege hun hoge score op duurzaamheid, transparantie en controle. Het Beter leven 3-sterren keurmerk kun je ook vinden op biologische producten of producten met vergelijkbare eisen.

Wat houdt het Beter Leven keurmerk in voor dierenwelzijn?

Achter het keurmerk zitten verhalen van gepassioneerde boeren met een vooruitstrevende bedrijfsvoering. Neem bijvoorbeeld het concept Bief Select van boer Henk Broeders. Alle rundveehouders die zich hebben aangesloten bij Bief Select voldoen aan dezelfde eisen en werkwijze. Deze boeren nemen de verantwoordelijkheid binnen de keten serieus. Voor de veehouders betekent dit; strikte regels en strenge eisen, daardoor een prachtig product; lokaal 2 sterren Beter Leven rundvee.

Diervriendelijke maatregelen

De boeren hebben extra investeringen gedaan om zo CO2 neutraal mogelijk en diervriendelijk te werken. Het voer moet bijvoorbeeld rondom de boerderij geproduceerd worden. Dit doen de boeren door de mest te recyclen tot voer voor de akkers en de akkers te onderhouden voor veevoer. De dieren staan in een potstal waar ze meer licht, betere ventilatie en verse stro hebben. Hierdoor hebben de runderen een gezond bestaan. Al deze maatregelen zorgen uiteindelijk voor een lokaal stukje kwaliteitsrundvlees dat voldoet aan het 2 sterren Beter Leven keurmerk.

Hoe serveer jij jouw duurzame verhaal?

Duurzaamheid in de horeca is geen trend meer, maar een terugkerend thema. Hier moet je als ondernemer mee aan de slag. Enkco helpt je graag om jóuw verhaal te vertellen. Als onderdeel van ketenregisseur Van Loon Group  hebben we iedere stap in de keten inzichtelijk. Zo is boer Henk ook een schakel in onze keten.

Duurzame helden

Ken je onze Hero producten al? Gemaakt van vlees met 1 of 2 Beter Leven sterren. Wij weten precies welke reis onze gehaktballen, schnitzels en hamburgers afgelegd hebben. Zo heb jij een goed en eerlijk verhaal richting jouw klant!

Misschien ook interessant: het verhaal van Center Parcs