Eén van de grootste uitdagingen binnen de foodservice is het personeelstekort en daarmee het leveren van constante kwaliteit. Gerechten die meer tijd vragen of letterlijk meer energie verbruiken - denk bijvoorbeeld aan langzaam gegaarde shortrib of buikspek - vallen dan vaak van de kaart. Zonde, want dat zijn wél de items op de kaart waar gasten vandaag de dag voor warmlopen.

Boa bun met buikspek op bord en houten plank

Ontzorgen door gemak

Vleesleverancier Enkco biedt een ruim aanbod aan gegaarde producten waar een kok toch zijn eigen creativiteit in kwijt kan. “Bijvoorbeeld spareribs die alleen nog verhit en afgelakt moeten worden”, licht Marvin Nuijten toe. Hij is bij Enkco verantwoordelijk voor de grossiers in de Benelux. Marvin vervolgt: “Van het eetcafé op de hoek tot grote cateraars, onze producten zijn voor allerlei type foodservice-klanten interessant. Wij verzorgen het convenience-product, zodat de kok alleen nog maar zijn eigen handtekening aan het gerecht hoeft toe te voegen.”

‘Deze producten verlichten de druk op de keuken enorm’

Ontzorgen staat daarbij centraal. Marvin: “Onze producten verlichten de druk op de keuken enorm. Bovendien scheelt het energie- én personeelskosten als een buikspek of stoofgerecht niet urenlang in eigen keuken gegaard hoeft te worden; een flinke kostenbesparing.”

INNOVATIES

Enkco is bekend geworden met producten zoals soepballetjes, hamburgers en slavinken. Die zijn nog steeds onderdeel van ons assortiment, vertelt Marvin: “We kijken altijd naar hoe we ons vertrouwde aanbod naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar we houden natuurlijk de trends scherp in de gaten en spelen daarop in. Dit doen we met onze Heroes, de vernieuwde hamburger, gehaktbal en schnitzel én convenience-producten.” Daarbij speelt duurzaamheid een grote rol. We kennen de rund- en varkensketen als geen ander. Zo is de oorsprong van onze Heroes puur van Nederlandse bodem, van boeren die écht aandacht besteden aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

CONVENIENCE OPLOSSINGEN

Dat vlees lekker is mag je van een leverancier van vlees- en convenience producten verwachten. Maar snelheid en gemak zijn misschien wel net zo belangrijk. In ons brede assortiment van vlees, ei en vleesvervangende producten vind je altijd wat je zoekt.  Wil je meer weten? Je kunt een kijkje in ons assortiment nemen via PS in Foodservice of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Lees hier meer verhalen

Bao Buns met Aziatische buikspek op bord