Pong Chen, eigenaar van de Watertuin, is een ondernemer in hart en nieren. Bijna 10 jaar geleden startte hij dit all-in life cooking concept met de eerste Watertuin in Naaldwijk. Daarna ging het snel, inmiddels is Pong eigenaar van zes verschillende vestigingen verspreid over Nederland. Zolang als de Watertuin bestaat, werkt Pong samen met Enkco. Twaalf jaar geleden maakte hij kennis met Erik van Loon tijdens een training autoracen in Duitsland. Op de Anuga beurs die kort daarop volgde bezocht Pong de stand van Van Loon Group en werd de samenwerking gestart.

Inkijkje in restaurant de Watertuin

All-in Life Cooking

De Watertuin is een onderscheidend concept dat drijft op drie kernwaarden: kwaliteit, service en hygiëne. “Mensen betalen niet voor gekozen gerechten, maar voor hoelang ze bij ons blijven", legt Pong uit. “Daarnaast wilde ik diverse wereldkeukens onder één dak aanbieden. Van sushi en oosterse wokgerechten tot t-bone-steaks en gamba's. Voor ieder wat wils."

“Bij de Watertuin restaurants kun je terecht voor een all-in ontbijt, lunch of diner. Uniek in Nederland want geen andere restaurantketen biedt alle drie aan.” "Dagelijks worden nieuwe gerechten bereid die voorzien in een breed pallet aan smaken." Ook aan duurzaam ondernemen wordt veel aandacht besteed. Zo worden stukken vlees die bij het diner zijn overgebleven, de volgende ochtend verwerkt in een ontbijtgerecht. “Dit zorgt voor minder voedselverspilling en een duurzame kwaliteit”, vertelt Pong. “Zo’n stuk vlees zou prima nog de volgende avond geserveerd kunnen worden, maar in mijn ogen doet het afbreuk aan de kwaliteit en die moet elke avond gelijk zijn.”

Vleesproducten van Enkco

Binnen het concept van de Watertuin wordt vlees het vaakste en meeste gegeten. ”Dat durf ik wel zo te stellen en dan vooral rundvlees. Mijn favoriet is de T-bone steak, die neem ik al meer dan 10 jaar af bij Enkco. Het is een kwalitatief hoogwaardig stuk vlees tegen een aantrekkelijke prijs. Op basis hiervan ben ik in staat mijn klanten betaalbare luxe te bieden in vergelijking met bijvoorbeeld een á la carte restaurant.” 

“Daarbij is het gemak dat Enkco mij biedt heel belangrijk. De T-Bone steak wordt door Enkco op altijd dezelfde dikte gesneden en zonder bot ready to bake aangeleverd bij de Watertuin. Op die manier heb ik niet perse een kok nodig, maar kan iedere opgeleide medewerker de T-bone steak perfect bakken. In deze tijden waarin ook ik last heb van personeelstekort is zulk gemak extra welkom.”

Kok achter fornuis Tbone bakken
Gedekte tafel met TBone Steak op wit bord

Bereidingswijze T-Bone steak á la de Watertuin

Wil jij ook zo’n heerlijke T-bone steak serveren? Doe het dan als de Watertuin.

1.    Bereid de T-bone steak op een hoogwaardige grill. Bak de T-bone steak medium door deze aan beide zijden drie minuten te bakken.

2.    Wikkel direct daarna de T-bone steak in aluminiumfolie en laat ‘m vijf tot tien minuten rusten.

3.    Kies je eigen garnering, volgens de Watertuin zijn zeezout, versgemalen peper, olijfolie kruidenboter of verse oregano het allerlekkerste erbij.

4.    Serveer met lekkere bijgerechten. Bij de Watertuin worden frietjes het vaakst gekozen, maar Pong zelf houdt ervan om de T-bone steak te combineren met verse groentes als bimi, champignons of asperges.

Lees hier meer verhalen