Tekst: Entree Magazine

Bij Easyfairs, eigenaar van Evenementenhal Gorinchem en Hardenberg, staat niet alleen gastbeleving centraal, maar ook duurzaamheid en efficiëntie. Chef-kok Erik Baerveldt zet met zijn team in op innovaties die bijdragen aan een duurzamere toekomst, zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit. Aankomend seizoen maakt ons hybride vlees zijn intrede op het menu. 

Hybride carpaccio

Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Hardenberg zijn onderdeel van de internationale organisatie Easyfairs. Het zijn dé locaties voor beurzen, congressen en andere bijeenkomsten. Er is uitgebreide catering beschikbaar, variërend van koffiearrangementen tot uitgebreide diners en buffetten.

Chef-kok Erik Baerveldt werkt al zeventien jaar voor de organisatie en vertelt: “We kijken altijd kritisch naar ons F&B-aanbod en willen steeds duurzamer werken. Daarom starten we binnenkort met hybride vlees, zoals hybride carpaccio en hamburgers.” Bij Easyfairs worden beurzen met 6.000 tot 24.000 bezoekers georganiseerd. Dat scheelt dus aanzienlijk in het aantal kilo’s vlees dat ze serveren. De hybride producten bevatten namelijk minder vlees en zijn daardoor een duurzamer alternatief.

Samenwerking

Bij de introductie van hybride vleesproducten is goede samenwerking met een partner essentieel. “We werken al jaren goed samen met Enkco en hun culinair adviseur Jaap de Cock", vertelt Baerveldt. "Hij begrijpt onze keuken, de uitdagingen die we tegenkomen én de mogelijkheden op deze locatie. Jaap inspireert ons met bijvoorbeeld demo’s, waarin hij zelf kookt met de producten van Enkco. Hiermee geeft hij ons concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan.”

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid ondersteunt Enkco de eventhal: ook helpen ze bij een efficiëntere werkwijze met convenience-producten, zoals de gegaarde beenhammetjes. “Deze producten zijn makkelijk te bereiden én leveren ons veel tijdswinst op, zonder in te leveren op kwaliteit. In tijden waarin goed personeel lastig te vinden is, is dat echt een uitkomst.”

Focus op smaak

Hoewel duurzaamheid en efficiëntie belangrijke thema’s zijn, blijft smaak altijd het uitgangspunt bij Easyfairs. Uiteindelijk moet alles wat ze uitserveren vooral lekker zijn, aldus Baerveldt. Hij benoemt dat het waardevol is dat De Cock meedenkt; hij heeft veel culinaire ervaring en weet precies hoe je met Enkco’s producten gerechten bereidt die in de smaak vallen bij de beursbezoekers.

 

Toekomst

Naast de introductie van hybride producten en duurzame oplossingen heeft Easyfairs nog genoeg plannen voor de toekomst. Baerveldt: “We hebben een prachtige nieuwe vergaderruimte die we in de toekomst meer kunnen promoten voor evenementen zoals sit-down diners en walking dinners. Daar ligt écht veel potentieel. We blijven bouwen aan mooie ervaringen voor onze gasten, waarbij we innovatie, duurzaamheid en smaak hand in hand laten gaan.”