Samen met de bezoekers gingen we met de handen in het vlees en maakten we ambachtelijke, hybride worstjes van rundvlees en onze plantaardige FiberFort™. Een mooi voorbeeld van innovatie én vakmanschap.

man maakt worst

Met de handen in het vlees

Wat was het een geweldige editie van de Food Inspiration Days Outdoor! Twee dagen lang stonden we met onze ambachtelijke slagerij midden in het weiland – letterlijk onder het toeziend oog van de koeien in de stal – om samen met bezoekers hybride worstjes te maken van rundvlees en onze plantaardige FiberFort® vezel.

Bezoekers doorliepen stap voor stap het volledige proces van worst maken, van het afwegen, mengen, wolven (fijnmalen tot gehakt) tot het afstoppen en draaien van de worstjes. 

Workshop en proeven

Een mooie hands-on workshop waarin vakmanschap en innovatie samenkwamen. Na afloop bereidde Jaap een van de versgemaakte worstjes op de grill, natuurlijk voor de nodige proeverij en inspiratie. De rest werd zorgvuldig ingepakt, zodat deelnemers hun eigen worstjes aan het einde van de dag konden meenemen. Een tastbaar bewijs van hun ambacht én een mooi gespreksonderwerp voor thuis.

Succesvolle editie

We kijken terug op een succesvolle deelname, met veel enthousiasme en nieuwsgierige vragen over het gebruik van plantaardige ingrediënten in vleesproducten. We hopen dat we zo een stukje bewustzijn én inspiratie hebben kunnen meegeven over hoe hybride producten bijdragen aan een duurzamer menu – zonder concessies te doen aan smaak en beleving.