Ondernemer Raoul de Vries is een bezige bij. Zo runt hij het bedrijf Foodworld Best, waarmee hij met meerdere foodtrucks op events en festivals de catering verzorgt. Daarnaast opende hij onlangs op het treinstation van het Brabantse Best De Wissel.

De Wissel

Volgens De Vries is de gehaktbal nog altijd mateloos populair. Hij vond een convenience variant die goed in de smaak valt bij zijn gasten, snel en simpel te bereiden is én het Beter Leven-keurmerk draagt.

De Wissel bestaat uit een to-go concept, gericht op de reiziger die er drinken en snacks voor onderweg kan kopen. Aan de andere kant van de zaak bevindt zich het brasseriegedeelte, waar gasten de hele dag door rustig een kopje koffie kunnen drinken of lekker kunnen borrelen. 

On the go concept in Best van Foodworld Best
Foodworld Best werkt met 1 ster Beter Leven gehaktbal van Enkco

Lekker gekruid

Door zijn ervaring op events en festivals, weet De Vries als geen ander dat ook mensen die snel willen eten, gaan voor lekker en goed eten. Daarom biedt hij zowel in de brasserie als in het to-go concept snacks van goede kwaliteit. 

Eén van de items die zeker op het menu komt te staan, is de Hero gehaktbal van Enkco. “Wij serveren deze gehaktbal al een tijdje vanuit onze foodtrucks. Daar zijn de contactmomenten met mensen altijd beperkt, dus de reacties zijn kort maar krachtig. ‘Lekker!’ roepen ze dan.” 

Natuurlijk zijn er op festivals tegenwoordig ook veel producten uit alle windstreken verkrijgbaar, ziet De Vries. “Maar uiteindelijk gaat er weinig boven een broodje bal.”

Simpele bereiding

Niet alleen de klanten, ook De Vries zelf is fan van de gehaktballen van Enkco gemaakt van rund-en varkensvlees: “Ze zijn precies zoals een gehaktbal moet zijn: goed van smaak, lekker gekruid en mooi van structuur. Bovendien zijn ze makkelijk te bereiden: we krijgen ze gegaard binnen en hoeven ze alleen even op te warmen in eigen jus in een pannetje. 

De ruimte in ons to-go concept is beperkt én mensen hebben niet veel tijd, dus een simpele en snelle bereiding is een must.” De Vries serveert de bal in hun geheel op een wit bolletje of in plakjes gesneden op een pistoletje. “Beetje jus erbij, en voor wie wil mayonaise. Ja, dat gaat er goed in.” 

Broodje gehaktbal met salade en truffelmayonaise

Beter Leven keurmerk

Een ander pluspunt van deze gehaktballen, is dat ze zijn gemaakt van 1-ster Beter Leven vlees: “Daar kies ik bewust voor. Zelf hecht ik veel waarde aan dierenwelzijn, maar de vraag naar duurzamer vlees stijgt natuurlijk ook. Eigenlijk voldoet deze gehaktbal aan al mijn wensen.”

Lees ook het verhaal van Kwalitaria