Een goede hamburger kan niet meer ontbreken op jouw menukaart. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de burger lekker mals en sappig bereid? We geven je een paar handige tips
Kies voor kwaliteit
Misschien vanzelfsprekend, maar goed vlees is alles. Kies daarom voor een kwalitatieve rundvleesburger van 100% rundvlees, zoals onze Hero rundvleesburger 2* Beter Leven.
Temperatuur
Laat de burger op temperatuur komen voordat je ze gaat grillen. Een half uur van te voren uit de koelkast is voldoende.
Grillen
Smeer de burger lichtjes in met olie. Bak de hamburger op een grillplaat. Zorg dat deze goed heet is. De grillplaat zorgt ervoor dat de hamburger dicht schroeit waardoor alle sappen en smaken behouden blijven.
Heb geduld
Draai de rundvleesburger maar één keer om. Wees geduldig en ga niet de hele tijd draaien of drukken. Hierdoor duw je alle sappen uit de burger en wordt deze droog.
Rust
Laat de burgers na het bakken 3 a 4 minuten rusten op een voorverwarmd bord. Zo kunnen de sappen zich goed verdelen en blijft de hamburger lekker sappig.
Serveer
Kies voor verse, verrassende ingrediënten om het broodje hamburger jouw eigen twist te geven. Serveer op een mooi bord of houten plank met verse (zoete) aardappelfrietjes en grof zeezout.
Specialist in hamburgers
Als hamburgerspecialist hebben we een uitgebreid aanbod aan diverse hamburgers. Van rundvleeshamburgers tot krokante kipburgers. Ben je op zoek naar een hamburger met een duurzaam verhaal? Ga dan voor onze kwalitatieve rundvleeshamburger met het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Gemaakt van 100% rundvlees uit eigen keten.
Meer weten over onze hero burger?