Een goede hamburger kan niet meer ontbreken op jouw menukaart. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de burger lekker mals en sappig bereid? We geven je een paar handige tips

Kies voor kwaliteit

Misschien vanzelfsprekend, maar goed vlees is alles. Kies daarom voor een kwalitatieve rundvleesburger van 100% rundvlees, zoals onze Hero rundvleesburger 2* Beter Leven.

Temperatuur

Laat de burger op temperatuur komen voordat je ze gaat grillen. Een half uur van te voren uit de koelkast is voldoende.

Grillen

Smeer de burger lichtjes in met olie. Bak de hamburger op een grillplaat. Zorg dat deze goed heet is.  De grillplaat zorgt ervoor dat de hamburger dicht schroeit waardoor alle sappen en smaken behouden blijven.

Hamburgers op grill
Beleggen van broodjes hamburger

Heb geduld

Draai de rundvleesburger maar één keer om. Wees geduldig en ga niet de hele tijd draaien of drukken. Hierdoor duw je alle sappen uit de burger en wordt deze droog.

Rust

Laat de burgers na het bakken 3 a 4 minuten rusten op een voorverwarmd bord. Zo kunnen de sappen zich goed verdelen en blijft de hamburger lekker sappig.

Serveer

Kies voor verse, verrassende ingrediënten om het broodje hamburger jouw eigen twist te geven. Serveer op een mooi bord of houten plank met verse (zoete) aardappelfrietjes en grof zeezout. 

Rauwe hamburgers op marmeren plaat
Kok bakt hamburgers op de grillplaat
Broodje hamburger op een wit bord

Bereidingstijden

We hebben de baktijden voor je op een rijtje gezet voor de hamburgers. 

  • Rauw | 6 minuten 
  • Medium  | 8 minuten  (vleugje roze in het midden) 
  • Well done | 10 minuten

Draai de burger tussendoor maar 1 keer om. Verdeel de baktijd door de helft per kant. 

Specialist in hamburgers

Als hamburgerspecialist hebben we een uitgebreid aanbod aan diverse hamburgers. Van  rundvleeshamburgers tot krokante kipburgers. Ben je op zoek naar een hamburger met een duurzaam verhaal? Ga dan voor onze kwalitatieve rundvleeshamburger met het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Gemaakt van 100% rundvlees uit eigen keten. 

Meer weten over onze hero burger?