We kijken vol trots terug op de eerste Enkco Inspiratiedag! Het was een gezellige en inspirerende dag waarbij onze gasten mee hebben genomen in ons verhaal over vlees, duurzaamheid en convenience.

Ons duurzame verhaal

Op 25 oktober was de eerste Enkco Inspiratiedag. Een dag waarin we onze relaties meenamen in ons verhaal over duurzaamheid en convenience. Op het programma stonden verschillende onderdelen, zoals een humorvolle lezing van Paul Smit, een heerlijke lunch en diverse workshops. 

Inspirerende opening

Op een humoristische en energieke wijze gaf Paul Smit ons inzicht op de werking van ons brein. Hoe werkt ons brein nu eigenlijk? En wat doe je bewust en onbewust? De vele visuele en interactieve voorbeelden zorgden voor de nodige lachsalvo's in de zaal. Het was een inspirerende opening van de dag waar tijdens de lunch nog volop over doorgesproken werd. 

Paul Smit geeft lezing in zaal vol publiek
Slager beent varken uit

Ambacht van vlees

Na de lunch werden er een tweetal workshops verzorgd waaronder het uitbenen van een ZON varken. Binnen Van Loon Group werken we met het ketenconcept Zonvarken. August Offenberg nam het publiek mee in het verhaal achter deze keten. Een revolutionaire varkensboerderij dat inspeelt op de thema's: diervriendelijk, milieuvriendelijk, boervriendelijk, klimaatvriendelijk en buurtvriendelijk. Het laat zien dat maximaal dierenwelzijn, minimale emissies van CO2, ammoniak, fijnstof en geur én een gezond inkomen voor de boer prima samen kunnen gaan. 

Daarnaast werd er live een Zonvarken uitgebeend door Cas en Tim. Zij lieten zien hoe de anatomie van het varken in elkaar zit. Welk stukje vlees haal je uit welk technisch deel? En welke toepassingen hebben deze vleesdelen? Door de vakmanschap en duidelijke uitleg zat het publiek op het puntje van zijn stoel. 

Van Waste naar Wonder

Als leverancier van vlees- en convenienceproducten vinden wij het belangrijk dat het dier optimaal verwaard wordt. In deze workshop lieten we zien hoe je optimaal gebruik maakt van producten en hoe je dit op verschillende manieren kunt toepassen in je menu. Niet alleen met vlees maar ook met andere reststromen, zoals oud brood en groente resten. Door bijvoorbeeld oude technieken toe te passen zoals fermenteren of door de resten van producten anders toe te verwerken.

Een voorbeeld dat Sjors en Jaap gaven is het verwerken van oud brood tot een krokante toast. Maak van overige vleessnippers een rul gehakt en beleg hiermee het toast. Maak vervolgens van 'oude' tomaten een crumble. Zo maak je een heerlijke crostini zonder iets weg te gooien. 

Spreker voor publiek
Borrelplank met hapjes

Succesvolle eerste editie

De dag werd gezamenlijk afgesloten met een drankje en heerlijke hapjes. We kijken terug op een succesvolle, eerste editie van de Enkco Inspiratiedag. Een mooie dag met goede gesprekken, nieuwe inzichten en inspirerende workshops. 

We danken al onze gasten voor hun aanwezigheid en tot volgend jaar!