We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan en kijken uit naar de kerstdagen en het nieuwe jaar. Een drukke tijd voor de horeca. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jouw kerst tot een succes te maken.

Biefstuk op blauw bord in kerstsfeer

1. Online zichtbaarheid

Tijdens de feestdagen dien je niet alleen jouw horecazaak te voorzien van een sfeervolle aankleding, maar zorg ook dat je content in kerstsfeer is. Maak sfeervolle content met mooie foto’s van jouw kerstmenu. Foto’s zeggen meer dan woorden.

Deel jouw kerstmenu en openingstijden online. 75% van de horecagasten wordt namelijk op social media beïnvloedt voor hun keuze van restaurant. Ze oriënteren zich online dus zorg dat je opvalt.

2. Sfeervolle aankleding

Zorg voor het ‘wow’ effect wanneer jouw gasten binnen komen. Kleed jouw horecazaak aan met sfeervolle verlichting en decoratie. Vergeet niet om je playlist aan te passen.

Naast een sfeervolle aankleding binnen, denk ook aan je terras. Zorg voor warme dekentjes, een vuurkorf en kaarsen. Dat zet meteen de juiste sfeer bij jouw gasten.

Gedekte tafel in kerstsfeer
Restaurant in kerstsfeer

3. Speciaal kerstmenu

De kerstdagen zijn de uitgelezen kans om eens lekker uit te pakken met het menu. Kies voor bijzondere combinaties, bijpassende wijnen of biertjes en meerdere gangen. Een chef’s menu geeft je meer rust, overzicht en een goede voorbereiding.

Om extra omzet te creëren kun je ook kiezen voor een afhaalservice met een kerstmenu at home.

4. Verwen jouw personeel

De decembermaand is een drukke maand waarbij je wat extra’s vraagt van jouw personeel. Zorg dat ze goed op de hoogte zijn van het menu en speciale aanbiedingen om alles soepel te laten lopen.

Beloon ze ook voor hun inzet door bijvoorbeeld gezamenlijk het kerstmenu te proeven, een gezamenlijk borrel of een leuk presentje.

Misschien ook interessant: Social media tips

Feestje personeel restaurant