Tekst: Entree Magazine | Fotografie: Pim Ras voor Entree Magazine

Wie een goede kwaliteit wil bieden tegen een betaalbare prijs, moet efficiënt zijn en topproducten inzetten. Daarom worden componenten van de gerechten bij restaurantketen Humphrey’s zo veel mogelijk voorbereid in de eigen centrale keuken Humphrey’s Next Kitchen. Daar wordt onder meer gebruikt gemaakt van de duurzame en innovatieve convenienceproducten van Enkco. 

Betaalbare menu's van goede kwaliteit

Wat in 1990 begon met restaurant Humphrey’s in Nijmegen, groeide uit tot een populaire keten van inmiddels acht restaurants verspreid over Nederland. Humphrey’s staat bekend om haar betaalbare menu’s van goede kwaliteit. “We hebben een naam hoog te houden op het gebied van prijs-kwaliteit,” zegt Laurence Veulings, Executive Chef bij Humphrey’s Next Kitchen. Samen met een klein team bedenkt en ontwikkelt hij het menu. De kaart wisselt elk seizoen en is Frans-mediterraans georiënteerd, met Aziatische invloeden.

Humphrey's heeft 8 restaurants in Nederland
Laurence Veulings Executive Chef Humphreys

Goede voorbereiding werkt efficiënt

Soepen, sausen en componenten van gerechten en worden zo veel mogelijk voorbereid in Humphrey’s Next Kitchen, “Dat maakt onze bedrijfsvoering efficiënt. Bovendien kunnen de chefs van de afzonderlijke zaken hun focus 100% leggen op het finetunen van de gerechten en het mooi opmaken van de borden,” aldus Veulings.

Ook met de convenienceproducten van Enkco kan de chef een flinke professionaliseringsslag maken. “De producten zijn echt van topkwaliteit. Hun motto – good source - sluit bovendien naadloos aan op dat van ons: good food. Een match made in heaven dus.”

Eigen signatuur

Momenteel staan onder andere de krokante kiphaasjes van Enkco op de kaart, geserveerd met spitskool-sesamsalade, tonkatsusaus en zoetzure radijs. Een dikke hit onder gasten, vertelt Veulings. “Kip is en blijft een hardloper. Daardoor is het aanbod ook groot en moet je kritisch zijn over het product waarmee je werkt. Deze kiphaasjes hebben een mooie rustieke uitstraling, zijn superkrokant van buiten en van binnen heerlijk mals.”

Rib Fingers Beter Leven verwerkt in Aziatische salade

Nieuw: Rib Fingers met 1* Beter Leven

Veulings heeft ook hoge verwachtingen van de nieuwe Rib Fingers met 1* Beter Leven. Binnenkort komen ze op de kaart. “De Rib Fingers zijn mooi zacht gegaard en heerlijk Aziatisch gekruid. Dat is weer zo’n voorbeeld van een vernieuwend en kwalitatief goed product uit de stal van Enkco dat heel goed toe te passen is in ons concept.” De Rib

Fingers worden geserveerd in een Aziatische salade met taugé, wortel, koriander, een Oosterse dressing en een goede smokey BBQ-saus. Veulings: “Ik heb het gerecht net gepresenteerd aan de andere chefs. Zij waren ook razend enthousiast. Ja, het gaat zonder twijfel hoge ogen gooien.”

Lees ook: Het verhaal van Raoul de Vries

Humphrey's heeft 8 restaurants in Nederland