De dagen worden weer langer en lichter. Langzaam aan worden de eerste terrassen weer opgebouwd en maakt de horeca zich klaar voor het zomerseizoen. 

Maar wat staat er dit zomerseizoen op de menukaart? We hebben de foodtrends voor het voorjaar op een rijtje gezet.

Van kop tot staart rundvlees

Van kop tot staart

Het verminderen van afval is een belangrijk punt in horeca. Het optimaal gebruiken van vlees en vis in de horeca is voortaan de norm. Maar dit geldt steeds meer voor alle ingrediënten. Het liefst wil je geen afval produceren en alles gebruiken.

Oude kooktechnieken zoals fermenteren maken weer een opmars. Zo kun je groente resten optimaal inzetten en later weer verwerken in een gerecht.

Heb je nog een restje buikspek over? Maak er dan een borrelgerecht van.

Bekijk hier het recept

Plantaardig blijft

Plantaardig voedsel blijft, maar meer op de achtergrond. Waarbij het afgelopen jaar er veel promotie en aandacht was voor vega(n) gerechten, ligt de keuze nu meer bij de gast. 

Zij willen zelf kiezen tussen vlees, vis of groenten bij een gerecht. Het gaat erom dat iedereen zich welkom voelt en zich comfortabel voelt bij jouw aanbod.  

Zo kun je loaded nacho’s aanbieden met vlees of vega(n) variant

Plantaardige kip nuggets met nachoschotel
Spareribs met mangosalsa

Klassiekers met wereldse invloeden

Specerijen en kruiden zijn per cultuur verschillend. Je kunt een gerecht een unieke twist geven door deze smaakmakers uit bijvoorbeeld de Indiaanse of Mexicaanse keuken toe te voegen aan klassieke gerechten. 

Gasten willen verrast worden met nieuwe, verrassende smaken en gerechten. Door te experimenten met bijzondere smaakcombinaties creëer je een eigen signature dish.

Bekijk voor inspiratie dit recept

Koreaanse keuken

De innovatieve en spicy keuken heeft zijn weg naar Europa gevonden. Kimchi heb je misschien al voorbij zien komen op een menukaart. 

Maar ook de populaire Korean Fried Chicken wordt bij het grotere publiek steeds meer bekend en geliefd. De gerechten hebben een frisse smaak, maar zijn ook pittig en zoet.

Kies voor een verrassende Koreaanse kipsnack

Kiphaasjes met uien
Gebak eten als guilty pleasure

Food for your mood

Eten om je mentale welzijn te ondersteunen. Dit klinkt misschien wat zwaar, maar mensen gaan vaker intuïtief eten, bijvoorbeeld een lekker taartje om stress te verminderen of een gezonde smoothie wanneer je energie nodig hebt.

Speel hierop in met signing en benamingen van jouw gerechten en drankjes. Bijvoorbeeld een Green Power Smoothie, Healthy Veggie Bowl of Chocolicious Cheesecake.

Lekker snacken met een Amerikaanse Elvis Burger

Misschien ook interessant: Meer convenience in de horecakeuken