Duurzaamheid

Een toonaangevend bedrijf als ENKCO is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheden. De aandacht voor duurzaamheid en milieu staan dan ook hoog in het vaandel. Daarom is ENKCO altijd op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfsprocessen nog duurzamer te maken. Hierbij kunnen we ons niet beperken tot ons eigen bedrijf. Om onze doelen te bereiken werken we steeds vaker samen met andere partijen in de keten.

Efficiënte productie
Produceren kost energie, maar we proberen om de gevolgen voor het milieu zo beperkt mogelijk te houden. Efficiënt produceren met zo weinig mogelijk verstoringen is daarvoor heel belangrijk. Daarom voeren we voortdurend verbeteringen in waardoor we al jarenlang onze koolstofvoetafdruk met 2% verminderen.

Wij zoeken continu naar oplossingen om de duurzaamheid te bevorderen. In de komende jaren zetten wij dit verder voort. De volgende vier aandachtsgebieden staan centraal in ons duurzaamheidsbeleid:

  1. Optimalisering van productieprocessen.
  2. Duurzaamheid door de hele keten.
  3. Productie van gezonde voeding.
  4. Investering in onze mensen.

Vrije uitloop kip

Bewuste productie
Transparant handelen, verantwoord inkopen en bewust produceren, dat zijn de pijlers voor de bedrijfsvoering van ENKCO. Het verzorgen van een transparante en begrijpelijke  ingrediëntendeclaratie is voor ons heel belangrijk. Daarom werken we continu aan zogeheten ‘clean-label-producten’. Daarbij hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • We houden het aantal ingrediënten beperkt.
  • We gebruiken zo weinig mogelijk allergenen.
  • Onnodig gebruik van additieven (E-nummers) vermijden we.
  • We gebruiken natuurlijke aroma’s en kleurstoffen.
  • Geharde vetten en oliën en smaakversterker E621 vermijden we.
  • Voor de vervaardiging van onze producten gebruiken we vrije uitloopeieren.

Ook aan het terugdringen van zoutgebruik dragen we ons steentje bij. Zo voldoen we bijvoorbeeld aan de door Centraal Bureau Levensmiddelenhandel afgesproken zoutreductie van 10%.

MVO-verslag ENKCO
Duurzaam produceren is voor ENKCO slechts een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op een zinvolle manier invulling geven aan de 3 P’s: People, Planet, Profit, dat is het doel van ons MVO-beleid.

Lees hier ons complete MVO-verslag.