Succesvol, duurzaam en diervriendelijk ondernemen kan alleen als dit in de hele keten verankerd is. Van Loon Group, waar Enkco onderdeel van is, zorgt er als ketenregisseur voor dat voorgeschreven werkwijzen door iedere schakel in de keten goed uitgevoerd wordt. Dankzij boer Henk is een deel van ons rundvleesassortiment 2* Beter Leven gecertificeerd. 

Boer Henk in de stal bij zijn rundvee

Verantwoordelijkheid binnen de keten

Henk Broeders is een van onze rundveehouders en eigenaar van het concept Bief Select. Alle rundveehouders die zich hebben aangesloten bij Bief Select leveren 2-sterren Beter Leven rundvee aan volgens de eisen en werkwijze van Henk Broeders. Deze boeren nemen de verantwoordelijkheid binnen de keten serieus. Dat is terug te zien op de boerderijen en te proeven aan bijvoorbeeld onze premium hamburgers en gehaktballen: Onze Heroes!
 

Passie voor het vak

De passie voor dieren ontstond op jonge leeftijd op de boerderij van zijn ouders. Henk was omringd door paarden, schapen, kippen, varkens en heel veel runderen. Op latere leeftijd nam Henk de boerderij van zijn ouders over en zette hij zijn eigen vooruitstrevende bedrijfsvoering in gang met enkel runderen, later bekend als Bief Select. Dit begon met het ontwerp van de stallen, die gebaseerd zijn op het potstalsysteem van vroeger.

Bief Select

De succesformule sloeg aan bij meer rundveehouders, zij hebben zich verbonden aan Bief Select met een convenant. Voor de veehouders betekent dit; strikte regels en strenge eisen, daardoor een prachtig product; lokaal 2-sterren Beter Leven rundvee. De boeren hebben extra investeringen gedaan om zo CO2 neutraal mogelijk en diervriendelijk te werken. Het voer moet bijvoorbeeld rondom de boerderij geproduceerd worden. Dit doen de boeren door de mest te recyclen tot voer voor de akkers en de akkers te onderhouden voor veevoer. Wil je meer weten over de boerderijen van Bief Select? Kijk op www.biefselect.nl of bezoek de boerderij! 

Wij zijn trots dat Henk Broeders rundveehouder is in onze keten. Zo weet jij precies waar het vlees vandaan komt en hoe de runderen geleefd hebben. En kies jij voor onze hero-hamburger, met als oorsprong dit 2-sterren Beter Leven rundvlees, dan heb jij een goed en eerlijk verhaal richting jouw klant!

Misschien ook interessant: Van boer tot bord