Het bereiden van een stukje vlees lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voordat dit stukje vlees op je bord ligt, heeft die gehaktbal of schnitzel al een hele reis achter de rug. En het begint allemaal bij de producent van ons voedsel: de boer. Doordat hij goed voor zijn dieren zorgt, kunnen wij een lekker en veilig stukje vlees kopen. Maar ook de rest van de keten moet helemaal op orde zijn, van boer tot bord.

Boer Henk in de stal bij zijn rundvee

Wat houdt het Beter Leven keurmerk in?

Een lekker stuk kwaliteitsvlees start met een goede basis. Deze basis ligt bij de boer en zijn vee. Tijdens zijn leven wordt het dier met veel aandacht groot gebracht. Dit gebeurd via strikte richtlijnen van de Dierenbescherming middels diervriendelijke stallen, vers stro en voldoende bewegingsvrijheid. Hierdoor voldoet het vlees aan het Beter Leven keurmerk. Dit maakt dierenwelzijn achter het product inzichtelijk. Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en dus hoe beter de leefomstandigheden.

Hoe werkt de keten samen?

Alle zorg die tot de goede ontwikkeling van het dier besteed is, wordt ook doorgezet in het de rest van de keten. Van slachterij tot aan verwerking. Alle partijen binnen de keten werken samen, vanuit hun eigen kracht en kennis, om de kwaliteit door het hele proces te waarborgen. Alle schakels in de keten nemen zijn verantwoordelijkheid, waardoor de hele waardeketen transparant en traceerbaar is. Je weet dus precies wat de herkomst van het vlees is. Van boer tot bord. Dit geeft een veilig en goed gevoel.

Waarom inzetten op duurzaamheid?

Bij de boer wordt de basis gelegd voor het eten wat uiteindelijk op ons bord terechtkomt. Het is goed dat jouw gast steeds meer geïnteresseerd is in waar het stukje vlees vandaan komt en of dit op een diervriendelijke manier geproduceerd wordt. Jouw gast verwacht dat jij als chef hier over nadenkt en gerechten serveert die aan deze wensen voldoet. Door de juiste producten te gebruiken en het hele verhaal te vertellen, kun jij je namelijk onderscheiden.

Hoe maak je een gerecht duurzaam?

Bij Enkco nemen we je graag mee in het verhaal. Van het gras in de weilanden tot aan verwerking. En de weg naar jou toe. Als onderdeel van ketenregisseur Van Loon Group, hebben we een range producten ontwikkeld die van boer tot bord volledig geproduceerd zijn met vlees uit eigen keten. Met onze nieuwe range Hero producten kun je een stukje vlees serveren dat veel meer heeft dan alleen een heerlijke smaak. En helemaal transparant; van boer tot bord.

Misschien ook interessant: Het verhaal van Boer Henk

Beter Leven runderburger op een broodje geserveerd op een wit bord