Malse sukadelapjes op Italiaanse wijze. 

Brassato di vino rosso

Ingrediƫnten:

8 st Enkco Sucadelapje
2 st Uien
3 st Winterwortel
2 tn Knoflook
150 g Kastanje champignons
2 dl Wijn, rood
5 dl Runderbouillon
50 ml Aceto Balsamico
50 g Tomatenpuree
3 tk Rozemarijn
3 tk Tijm
3 tk Oregano
3 st Laurierblad
4 st Kruidnagel
Peper, zout
Olijfolie
60 g Bloem
Tagiatelle

Bereidingswijze:

Snipper de ui en knoflook. Winterwortel schillen en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

Olie verhitten en hierin de ui en knoflook aanfruiten zonder te kleuren. Daarna winterwortel en champignons toevoegen. Afblussen met rode wijn en gedurende 2 minuten zachtjes laten koken. Tomatenpuree toevoegen en daarna de bouillon en Aceto Balsamico.

Voeg rozemarijn, laurier, oregano, tijm en kruidnagel toe en aan de kook brengen.

Sukadelapjes bestuiven met bloem en aan de saus toevoegen en goed doorwarmen totdat de saus de gewenste dikte heeft. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveren met tagliatelle.