Heerlijke combinatie van vlees en vis!

Buikspek met coquilles

Ingrediƫnten:

400 g Enkco Buikspek 1* Beter Leven
100 g Hollandaisesaus
10 g Dashi
12 st Coquilles
250 g Beukenzwammen
1 st Bloedsinaasappel
1 st. Limoen
100 g Zeekraal
20 g Sjalot, gesnipperd
Peper, zout 
Olijfolie
Cress

Bereidingswijze:

Buikspek in plakken snijden en bakken of grillen in pan zonder vetstof. Hollandaisesaus op smaak brengen met Dashi en eventueel in kidde warm houden.

Beukenzwammen schoonmaken en in olie aanfruiten en op smaak brengen met peper en zout.

Sjalot in olie aanfruiten zonder te kleuren, zeekraal toevoegen en beetgaar fruiten en op smaak brengen met peper.

De sinaasappel ontdoen van de schil en de segmenten uitsnijden.

Dresseer het buikspek op het bord en hier om heen de Hollandaisesaus en beukenzwammen.

Coquilles kort aanbakken en hierom dresseren.

Sinaasappel afbranden met gasbrander. Garneren met de sinaasappel en zeekraal. Afwerken met geraspte schil limoen en cress.