Heerlijk gemarineerde T-bone in bokbier, geserveerd met gerookte knoflookboter.
Ingrediƫnten:
4 st Enkco T-Bone
80 g Rietsuiker
4 tn Knoflook, geperst
6 dl Bokbier
Peper, zout
200 g Roomboter
30 g Gerookte knoflookpuree
2 st. Maiskolf
4 tk Salad Pea
Olijfolie
Bereidingswijze:
De suiker vermengen met het bier en de geperste knoflook en hierin het vlees marineren gedurende 1,5 tot 2 uur.
Boter luchtig kloppen en vermengen met de gerookte knoflook en op smaak brengen met peper en zout en koud weg zetten.
De maiskolven beet gaar koken en in grillpan in olie afroosteren.
In pan olie verhitten en hierin de steaks bakken gedurende 3 minuten per kant en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met de mais, quenelle knoflookboter en garneren met salad pea.