Smakelijke winterse salade met krokante varkensfiletschnitzel reepjes.
Ingrediënten:
3 st Enkco Filetschnitzel 1* Beter Leven
4 st Pastinaken
200 g Champignons
4 st Eieren
2 st Sjalotten
40 g Kappertjes
20 g Peterselie, gehakt
4 st Little Gem
80 g Olijfolie
10 g Mosterd
10 g Water
40 g Mayonaise
15 g Witte wijnazijn
4 st. Radijs, in plakjes gesneden
Peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor 200 ℃. De frituur verhitten op 175 ℃.
Schil de pastinaken en snij ze in brunoise. Maank de champignons schoon. Eventueel grote champignons halveren. Leg de blokjes pastinaak en champignons op een bakplaat en vermeng ze met de helft van de olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en 20 minuten in de oven rossteren en halverwege een keer omscheppen.
Kook de eieren in kokend water gedurende 7 minuten en daarna koud spoelen en pellen.
Snipper de sjalotten. Hak de kappertjes grof.
Verhit een grillpan met een beetje olie, halveer de little gem en grill deze op de snijkanten.
Vermeng de mosterd, , witte wijnazijn, water en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eieren in kleine blokjes. Meng de pastinaak met de mayonaise, sjalot, kappertjes, ei, peterselie en op smaak brengen met peper en zout.
De schnitzels gedurende enkele minuten krokant frituren en laten uitlekken. de schnitzels trancheren.
Haal de little gem door de dressing en leg deze op de borden. Verdeel hierover de pastinaak salade. Hierover de champignons verdelen en de schnitzel. Garneren met radijs en op het laatste besprenkelen met de overige dressing.