Een poké bowl met krokante beef flakes, paprika en bosui.
Ingrediënten:
500 g Enkco Beef flakes
60 g Zonnebloemolie
40 g Bloem
Peper, zout
1 st Paprika, rood
1 st Ui, fijngesneden
1,2 dl Sinaasappelsap
30 g Sinaasappelzeste
100 g Sojasaus
60 gr Basterdsuiker
2 tn Knoflook, fijngehakt
20 g Rijstazijn
20 g Gemberpuree
4 st Bosui, fijngesneden
Rijst, gekookt
Bereidingswijze:
Vermeng de bloem met peper en zout en vermeng dit met het vlees.
Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd deze in dunne reepjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees krokant aan. Als deze krokant vlees eruit halen.
Fruit in de olie de knoflook, ui en paprika gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg hieraan de sinaasappelzeste, sinaasappelsap, rijstazijn, sojsaus, suiker en gember toe. Breng aan de kook en laat de saus gedurende 1 minuut inkoken. Vlees toevoegen en geheel nog even doorwarmen.
Serveren met gekookte rijst en garneren met de fijngesneden bosui.