Een smakelijke variant op de welbekende Vitello Tonato met krokante kiphaasjes.
Ingrediënten:
8 st Enkco Krokante kiphaasjes
4 st Little gem
10 g Kappertjes
10 g Rode uiringen
20 g Tomaatconcassée
4 st Tunnbrót
100 g Mayonaise
40 g Tonijn, olie
4 st Kwartelei
5 g Bieslook, fijngesneden
Peper, zout
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175 ℃.
Little gem halveren en grof snijden.
Mayonaise pureren met de tonijn en indien nodig olie toevoegen tot saus dikte en op smaak brengen met peper en zout. Kippenhaasjes frituren.
Tunnbrót insmeren met een deel van de mayonaise en met overige deel de sla en ui aanmaken en daarna de tomaat en kappertjes toevoegen.
De kiphaasjes hierop leggen en dichtvouwen en eventueel doorsnijden.
Garneren met fijngesneden bieslook en gebakken kwarteleitje.