Gegratineerde schnitzel met paprika

Ingrediënten:

4 st Enkco Filetschnitzel 1* Beter Leven
1 st Paprika, rood
1 st Paprika, geel
1 st Paprika, groen
3 st Uien
40 g Olijfolie
40 g Bloem
4 dl Bouillon
10 g Suiker
10 g Paprikapuree
250 g Zure room
70 g Oregano, gehakt
75 g Appenzeller
 

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op180 ℃.

De paprika's halveren, ontdoen van de zaadlijsten en in dunnen ringen snijden. De uien schoonmaken en snipperen.

De olie in een pan verhitten en hierin de schnitzels goudbruin bakken.

De schnitzels uit de pan nemen en in het bakvet de ui en paprika aanfruiten en met bloem bestuiven en gedurende één minutt zachtjes laten garen. Afblussen met bouillon, zure room toevoegen en laten inkoken.

De saus met paprika, suiker, peper en zout op smaak brengen. Van de oregano 50 gram  toevoegen aan de saus. De kaas raspen.

De schnitzels in een ovenvaste schaal of gietijzeren pan leggen. De saus hierover gieten en bestrooien met de geraspte kaas en gedurende 10 minuten in de oven bakken.

Garneren met de overige oregano en eventueel serveer met geroosterd brood.