Een verrassende combinatie van vlees en fruit.

Brisket met geconfijte kersen

Ingrediënten:

4 st Enkco Brisket
2.5 dl Wijn, rood
40 g Olijfolie
100 g Kersen, zonder pit
450 g Ui, in ringen gesneden
8 st Bospeen, sous-vide gegaard
4 tk Salad pea
Olijfolie
Peper, zout

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 175 ℃. 

De olie (40 g) verhitten en ondertussen hierin de uien goudbruin op halfhoog vuur in ongeveer 15 tot 20 minuten bakken en op smaak brengen met peper en zout. Voeg de wijn toe, zet het vuur hoog en voeg de helft van de kersen toe en breng alles aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg het vocht van de brisket toe en roer dit er goed doorheen. Breng op smaak met peper en zout. 

De brisket gedurende 6 á 7 minuten regenereren in de oven. De bospeen in olie goudbruin bakken en op smaak brengen met peper en zout. Snijd de brisket in plakken en serveer de brisket met de bospeen en wat van de saus erover. Garneer met de overgebleven kersen en salad pea.