Heerlijke Indonesische maaltijd met Rendang. 

Rendang met rijst en groenten

IngrediĆ«nten: 

500 g Enkco Rendang
40 g Arachideolie 
300 g Basmati rijst
1 st Ui, gesnipperd
20 g Kurkuma
10 g Koriander
1 st Citroengras
4 dl Kokosmelk
3 dl Water
15 g Uitjes, gefruit
150 g Sperziebonen
75 ml Groentebouillon
15 g Sambal

Bereidingswijze:

Rendang regenereren. 

Ui in olie aanfruiten zonder te kleuren en rijst toevoegen. Kort meebakken en kurkuma, koriander en de gekneusde citroengrasstengel toevoegen. Afblussen met kokosmelk. Water toevoegen en gedurende 15 minuten gaar koken. Citroengras verwijderen en rijst even droog stomen. 


Olie verhitten en hierin de boontjes licht aanfruiten. Afblussen met bouillon en gedurende 8 minuten afgesloten koken. Deksel eraf en nog 2 minuten koken en op smaak brengen met sambal. 

Rendang serveren met rijst en boontjes en bestrooien met geroosterde uitjes