Een lekker bordje met heerlijke malse buikspek met krokant randje. 

Buikspek gesneden op langwerpig bord met rode saus

Ingrediënten: 

500 g Enkco Buikspek 1* Beter Leven
60 g Chilisaus
20 g Basterdsuiker
40 g Ketjap Manis
10 g Olijfolie
1 st Ui, gesnipperd
20 gr Knoflook, gehakt
70 gr Tomatenpuree
60 g Tomatenketchup
20 g Sambal
60 g Chilisaus
20 g Gemberpuree
60 g Water
20 g Maizena
1 st Winterwortel
100 g Taugé
1 st Puntpaprika, rood
1/4 st Witte kool. fijn gesneden
5 dl Azijn
200 g Suiker
2 g Zout
50 g Gemberpuree
15 g Madras
Daikoncress
 

Bereidingswijze:

Voor de atjar azijn, suiker, zout, gemberpuree en Madras aan de kook brengen en licht laten afkoelen. Winterwortel fijn raspen en puntpaprika halveren, zaadluisten verwijderen en fijn snijden. Vermengen met de genseden witte kool en taugé en hierop het lauwwarme zoetzuur gieten en laten afkoelen.

Voor de glaze chilsaus met suiker en ketjap aan de kook brengen. Indien suiker opgelost van het vuur en laten afkoelen.

Voor de saus olie verhitten en hierin de ui fruiten, knoflook en tomatenpuree zonder te laten kleuren. Voeg dan de ketchup, sambal, basterdsuiker, chilisaus, gember en water toe en aan de kook brengen. Binden met maizena en laten afkoelen.

Buikspek op vetzijde kruislinks insnijden tot ongeveer 1.5 centimeter diep en gedurende 20 minuten in oven roosteren bij 180 ℃. Buikspek bestrijken met de glaze en 5 minuten laten staan.

Atjar eerst verdelen en daar het buikspsek. Saus hierover verdelen en garneren met Daikoncress.