Spaanse gehaktballetjes zoals ze horen te smaken. 

Albondigas

Ingrediƫnten:

20 st Enkco Gehaktballetjes
1/2 st Ui, gesnipperd
1 st Paprika, rood
1 st Winterwortel
400 g Tomaten (brunoise)
1 dl Wijn, wit
2 dl Kippenbouillon
2 st Laurierblad
5 g Pimentpoeder
Peper, zout
Olijfolie
10 g Peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

Snijd de paprika en wortel in fijne brunoise. Fruit voor de saus de ui glazig aan in olijfolie. Voeg paprika en wortel toe en kort mee bakken. Afblussen met wijn en 1 minuut laten inkoken.

Voeg de kippenbouillon en tomaat toe en kruid met piment, peper en zout en 30 minuten laten inkoken.

Gehaktballetjes in olijfolie licht aanbakken en toevoegen aan de saus. Garneren met gehakte peterselie.