Frietjes afgetopt met rundergehakt in tomatensaus en veel kaas. 

Sloppy Joe Cheese Fries

Ingrediënten:

500 g Encko Rul Rundergehakt
3 dl Tomatenketchup
1 dl Water
3 tn Knoflook, gehakt
10 g Suiker, bruin
10 g Worcestershire saus
10 g Mosterd
10 g Chilipoeder
Peper, zout
10 g Siracha saus
1 st Ui
500 g Frites
300 g Mozzarella, geraspt
10 g Bosui 
Olijfolie

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 175℃.

De ui en knoflook snipperen en in olijfolie glazig aanfruiten zonder te kleuren. Voeg chilipoeder toe en daarna de suiker en licht karameliseren en afblussen met water en ketchup. Daarna worcestershire saus, mosterd en siracha toevoegen en aan de kook brengen. Gehakt toevoegen en goed doorwarmen en op smaak brengen met peper en zout.

Frites bakken en in ovenvaste schaal doen. Bestrooien met de helft van de kaas en hierover de Sloppey Joe verdelen. Afdekken met het restant van de kaas en gedurende 10 minuten in oven gratineren. Garneren met de bosui.