De berenklauw 2.0. De snack met gehaktbal  op een stokje in een nieuw, modern jasje!

Winterse berenklauw

Ingrediƫnten:

4 st Enkco Gehaktbal 1* Beter Leven
4 pl Ui, rood (sous-vide gegaard)
4 pl Biet, geel (sous-vide gegaard)
4 pl Pastinaak (sous-vide gegaard)
200 g Zoete aardappelpuree
1 dl Room
250 g Kwark
25 g Mosterd, grof
10 g Peterselie, gehakt
Peper, zout
4 st prikkers
Cress

Bereidingswijze:

De kwark minimaal 2 uur in bolzeef in doek laten uitlekken zodat vocht eruit kan. Kwark op smaak brengen met mosterd, peper en zout en gehakte peterselie toevoegen.

De ontdooide gehaktballen in 4 plakken snijden en tussen iedere plak respectievelijk ui, biet en pastinaak doen en prikker geheel hierdoor steken. De bereklauw regenereren.

Ondertussen de aardappelpuree verhitten met de room zodat deze licht lopende is en op smaak brengen met peper en zout.

Van de puree op het bord het druppel maken en hier de bereklauw tegenaan dresseren. Garneren met de hangop en afwerken met cress.