Een ouderwets lekker broodje Duitse braadworst. Altijd lekker!
Ingrediënten:
4 st Enkco Duitse Braadworst
1 fl Cornet
4 st Pistolet
2 dl Runderbouillon
10 g Uitjes, gefrituurd
40 g Sundried tomato saus
40 g American Garlic saus
2 st Ui, rood
2 st Ui
2 st Sjalot
1 st Venkel
50 g Boter
2 st Steranijs
1 St kaneelstokje
2 st Laurierblad
20 g Suiker, bruin
20 g Rijstazijn
10 g Peterselie, gehakt
Peper, zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de worsten kruislinks in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak de worsten aan in olijfolie en licht laten kleuren. Afblussen met bijna het hele flesje bier en de bouillon en laten garen totdat het vocht bijna verdampt is.
Snijd de uien, sjalot en venkel in halve ringen en bestrooien met zout en een uur laten staan. Boter smelten in een pan en kaneelstokje, laurierblad en steranijs aanfruiten. Vervolgens de uien, sjalot en venkel toevoegen en het geheel laten garen tot het geheel mooi aangefruit is.
Afblussen met het overige bier en bruine suiker toevoegen. De ui en venkel verder garen totdat het geheel gekarameliseerd is en op smaak brengen met rijstazijn, peper en zout.
Broodje in de lengte net niet helemaal doorsnijden en doe hierin de gekarameliseerde ui en venkel. Hierop de worst dresseren. Werk af met de sauzen en gefruite uitjes. Garneren met gehakte peterselie.