Heerlijke winterse burger met rösti en raclette kaas.
Ingrediënten:
4 st Enkco Runderburger 160 g 2* Beter Leven
8 pl Raclette kaas
40 g Rode ui, gesneden
200 g Zuurkool
4 st Pretzel Bun
4 st Aardappel, kruimig
5 g Zeezout
Zonnebloemolie
80 g Mayonaise
40 g Mosterd
20 g Appelazijn
Peper, zout
Bereidingswijze:
Rasp de aardappels en bestrooien met peper en zeezout, vermengen en een half uur laten staan en aardappels in een doek doen en dicht knopen zodat er zoveel mogelijk vocht uit gaat. Van de aardappels ronde rösti's vormen met dezelfde diameter als de buns.
Voor de mosterdmayonaise de mayonaise met mosterd en azijn vermengen en op smaak brengen met peper en zout.
Bak de rösti's in de olie goudbruin totdat ze mooi krokant zijn.
Bak of grill de burgers en tegen het einde van de bereiding de raclette kaas hierop leggen zodat deze kan mee smelten.
Bun op de snijkant toasten en insmeren met een deel van de mayonaise.
Onderkant bun beleggen met de rösti en hierop de burger dresseren. Garneren met de zuurkool en rode uiringen. Afwerken met de overige mosterdmayonaise en bieslook.