Lauwwarme salade met aardse smaken en een lekkere bite. 

Herfst salade op rond wit bord

Ingrediënten:

300 g Enkco Ribfingers 1* Beter Leven
80 g Olijfolie
2 st Biet, geel
2 st Biet, rood
1 st Pompoen
400 g Spruiten
2 st Sinaasappel
40 g Olijfolie
80 g Balsamico azijn
100 g Tomaten, zoetzuur
10 g Pompoenpitten
Cress
Peper, zout
Boter, om in te bakken
 

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 ℃.

Schil de gele en rood biet en in partjes snijden. De pompoen in de lengte snijden, ontdoen van zaadlijsten, schillen en in dunne plakken snijden. De groenten vermengen met 80 gram olijfolie en op smaak brengen met peper en zout en gedurende 30 á 40 minuten in de oven bakken. De laatste 15 minuten de spruiten toe voegen en meebakken.

De overige olijfolie druppelsgewijs aan de Balsamico toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

De pompoenpitten is een koekenpan met een beetje olie roosteren en op smaak brengen met zout.

De sinaasappels schillen en segmenten uitsnijden.

De ribfingers in boter aanbakken zodat ze licht korkant worden.

De groenten vermengen met dressing en over de borden dresseren. Hierover de Rib Fingers verdelen en garneren met de tomaat en de sinaasappel. Afwerken met pompoenpitten en cress.