Hutspot in de vorm van een gehaktbrood, gevuld met rookworst.

Hutspot brood

Ingrediënten:

4 st Enkco Rookworst
80 g Enkco Gerookte spekstukjes
Olijfolie
400 g Aardappelen
400 g Hutspot
1 dl Melk
40 g Roomboter
10 pl Bladerdeeg
1 st Eierdooier
Peper, zout
40 g Mosterd, grof
4 tk Salad pea
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 200 ℃.

Bak de spekblokjes krokant. Aardappels met wortel en aan de kook brengen en gaar koken en verwerken met boter en melk tot puree. Spekblokjes hieraan toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Bakblik invetten en bekleden met bladerdeeg. Vullen met de helft van de stamppot en hierin de rookworst licht aandrukken. Afvullen met de rest van de stamppot en de randen van het het deeg van binnen vouwen en bestrijken met eigeel.

Gedurende 30 á 35 minuten goudbruin bakken. In plakken snijden en garneren met grove mosterd en salad pea.