Mac 'n cheese is echte Amerikaanse comfort food: pasta, spek en natuurlijk heel veel kaas! Niet moeilijk om te maken maar wel een echte allemansvriend. We maken hem hier met Cheddar, maar mocht je een andere kaas in huis hebben die goed smelt, kan je daar natuurlijk ook mee aan de slag. 

Ingrediënten:

200 g Enkco Gerookte spekstukjes
400 g Macaroni
30 g Boter
40 g Bloem
3 dl Melk
Peper, zout
240 g Cheddar, geraspt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de spekblokjes toe, bak ze kort aan. Haal ze uit de pan en roer de bloem door het vet, gedurende 3 à 4 minuten meebakken. Voeg de melk al roerende toe. Aan de kook en en gedurende 2 à 3 minuten inkoken. 

Voeg de spekblokjes en 200 gram Cheddar toe en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout. Roer de macaroni door de saus. 

Schep alles over in een ovenschaal en bestrooi met de overige Cheddar. Gedurende 20 minuten goudbruin bakken.