Loco Moco is een gerecht met zijn oorsprong in Hawaï. De basis bestaat uit witte rijst, met daarop vlees, een gebakken ei en saus. In deze variant gebruiken we onze twee ster beter leven runderhamburger. 

Hawaïaanse Loco Moco

Ingrediënten:

4 st Enkco Runderburger 2* BL
350 g Basmatirijst
1.5 ltr Groentebouillon
1 st Winterpeen
3 st Bosui
1 tn Knoflook
4 Eieren
80 g Roomboter, ongezouten
40 g Bloem
400 ml Runderbouillon 
30 g Sojasaus 
Olijfolie
Peper, zout

Bereid de rijst volgens de omschrijving op de verpakking in groentebouillon met het fijngesneden witte deel van de bosui en de in brunoise gesneden wortel. Giet de rijst af en laat 15 minuten rusten met de deksel op de pan. 

Maak de roux: smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Bak op heel laag vuur 5 minuten mee om de bloem te garen. Voeg al roerend de bouillon toe en roer glad. Laat 3 minuten zachtjes koken. Roer de sojasaus erdoor. 

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de 4 eieren. Op smaak brenger met peper en zout en warm houden. 

Bak de hamburgers op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de hamburgers op de rijst en drapeer er wat saus over. Leg het gebakken ei bovenop en bestrooi met het fijngesneden groene deel van de bosui.