Kipsaté op andere wijze geserveerd in quiche. Lekker met pindasaus!

Kipsate in quiche vorm

Ingrediënten:

200 g Enkco Kipsatévlees
75 g Satésaus
4 st Quiche bodems (11 cm. doorsnee)
4 pl Korstdeeg 
200 g Rijst, gekookt
50 g Sperziebonen
40 g Taugé
40 g Ui, gesneden
1 st Eigeel
30 g Olie
100 g Atjar
100 g Zoetzure rode ui
20 g Uitjes gefruit
50 Sojasaus

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 180°C. 

De sperziebonen halveren en blancheren in gezouten water en koud spoelen. 

Verhit de olie en hierin de boontjes, taugé en gesneden ui licht aanbakken. 

Voeg de gekookte rijst en kipsatévlees en satésaus toe en door elkaar mengen. 

Zet de quiche bodems klaar en verdeel hier het kip saté mengsel hierover. Doe hier een plakje korstdeeg op en druk de randjes licht aan. Strijk de quiches af met losgeklopt eigeel en bak ze gedurende 20 minuten in de oven. 

Serveer de atjar., zoetzure ui, sojasaus en gefruite uitjes apart.