Een broodje hamburger op Indonesische wijze met pindasaus. 

Gado Gado burger

Ingrediënten:

4 st Enkco Heroes hamburger
300 g Pandanrijst
4  st Eieren
125 ml Melk
100 g  Pindakaas
40 g Ketjap manis
10 g sambal oelek
250 g sperziebonen
1 st Spitskool
1 st Komkommer
125 g Taugé
100 g Kroepoek
40 g Seroendeng

Bereidingswijze:

Spitskool ontdoen van de buitenste bladeren en deze blancheren in gezouten water en koud spoelen. Laten uitlekken op theedoek. 

Hamburger bakken of grillen en deze inpakken in de spitskool. Overige spitskool ragfijn snijden. 

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Breng water aan de kook en kook de eieren in circa 7 minuten hard. Afgieten, koud spoelen en halveren. 

Meng de melk met de pindakaas, ketjap manis en de sambal en breng al roerende aan de kook. De sperziebonen gedurende 3 minuten koken. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook 3 minuten mee en voeg de taugé toe en kook maximaal 10 seconden mee. Giet de groente af.

Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes. 

Schep de rijst op de borden en verdeel de groente erover. en hierop de burger dresseren en eventueel doorsnijden.  

Schep de satésaus erover en serveer de eieren erbij. Serveer met kroepoek en bestrooien met seroendeng.