Ingrediënten:
500 g Enkco Heroes Buikspek
100 g Stroop
10 g Wijn azijn
60 g Cashew noten
500 g Peterseliewortel
10 g Knoflook, gehakt
30 g Sjalot
150 ml Kippenbouillon
50 ml Room
20 g Roomboter
Peper, zout
Cress
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200℃.
Spek in blokjes snijden van 125 gram.
Stroop licht verwarmen en vermengen met azijn. De cashew noten grof hakken.
Spek insmeren met stroop en bestrooien met de noten en gedurende 6 minuten in de oven regenereren.
Van de peterseliewortel 250 gram schillen, klein snijden en idem voor de knoflook en sjalot. Opzetten met kippenbouillon en gaar koken. Als het vocht bijna verdampt is room en 10 gram boter toevoegen en pureren. Op smaak brengen met peper en zout.
De overige peterseliewortel ook schillen en de helft op de mandoline in linten schaven en frituren zodat deze krokant worden, laten uitlekken en na zouten. Restant in battonets snijden en in roomboter aanfruiten.
De diverse structuren van de peterseliewortel dresseren op het bord en buikspek in het midden. Garneren met cress.