Lasagne op andere wijze met kipshoarma en pesto
Ingrediƫnten:
350 g Enkco Kipshoarma
8 st Lasagnebladen, vers
10 g Basilicum
250 g Ricotta
10 g Knoflook, gehakt
1 st Sjalot
1 st Ctroen
1 st Ei
80 g Pesto
Peper, zout
40 g Pijnboompitten
10 g Rucola
10 g Parmsean, geraspt
10 g Pijnboompiitten
Olijfolie
Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook fijn glazig in olijfolie. Voeg de kipreepjes toevoegen en mee baken zonder te laten kleuren en het geheel laten afkoelen. Hieraan de ricotta, pesto, parmezaanse kaas en gesneden basilicum toevoegen.
Rasp de citroen en klop het ei los. Voeg ongeveer de helft van het ei en alle rasp toe aan het mengsel en op smaak brengen met peper en zout.
Kook de lasagnebladen een paar minuten tot ze zacht zijn. Neem een schone theedoek leg hier de lasagnevellen op, twee naast elkaar en 4 boven elkaar. Plak de randen iets op elkaar met het overgebleven geklutste ei. Schep de vulling op de grote lap pasta. Smeer uit en houd ca. 2 cm van de rand vrij.
Rol hem voorzichtig op met behulp van de theedoek. Rol strak maar druk niet te hard zodat de vulling er niet uit gaat. Rol de plastic folie er strak om en draai de uiteinden op. Knoop eventueel goed dicht met touw.
Leg de rol in een grote pan met heet water. Kook de pastarol ca. 30 minuten, rol hem halverwege een keer om.
Pijnboompitten licht roosten. Rotolo in plakken snijden en garneren met rucola en pijnboompitten.