Frisse rijstsalade geserveerd met heerlijke hybride gehaktballetjes van Meat-You-Halfway. 

Rijstsalade met hybride gehaktballetjes, sticky bloemkool en mango salsa

Ingrediënten:

20 st Meat-You-Halfway Hybride gehaktbal (20g)
150 g Wilde rijst
1 st Bloemkool
120 g Bloem
120 g Sweet Chilisaus
2,3 dl Water
20 g Sesam
50 g Knoflook, gehakt
120 g Sojasaus
20 g Gemberpuree
80 g Bruine basterdsuiker
4 st Bosui
100 g Mango Habanero salsa
Olijfolie
Cress

Bereidingswijze:

Water aan de kook brengen met zout en hierin de rijst 20 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen en op smaak brengen met olijfolie, peper en zout. 

De oven voorverwarmen op  200 °C. 

Snijd de bloemkool in roosjes. 

Klop met een garde water imet bloem, sesamzaad, zout en peper door elkaar tot een glad beslag. Voeg de bloemkoolroosjes aan het beslag en schep ze om tot ze volledig bedekt zijn met het beslag. Neem ze met een schuimspaan uit het beslag, laat ze uitlekken en verdeel ze, met wat tussenruimte, over een bakplaat. Bak de bloemkool in 20 minuten knapperig. 

Meng de sojasaus, gember, bruine basterdsuiker, knoflook, sweet chilisaus en door elkaar.

Verwarm de gehaktballetjes gedurende 10 minuten in de oven. 

Snijd de  bosui  in ringen. 

Verhit olie en voeg de gebakken bloemkool en saus toe en kook de saus samen met de bloemkool in tot hij dik wordt en de bloemkool kleeft in 2 á 3 minuten).

Verdeel de rijst over de borden. Dresseer hierover de gehaktballetjes en bloemkool. Garneren met de mangosalsa en cress en eventueel nog extra bosui en sesamzaad.