Ceaser salade geserveerd in klassiek weckpot

Ceaser Salad in weckpot

Ingrediënten:

50 g Enkco Gerookte spekstukjes
200 g Enkco Kipreepjes, roasted
10 st Kerstomaten
4 st Little Gem
20 g Mayonaise
20 g Yoghurt
20 g Parmezaan, geraspt
40 g Parmezaan, schilfers
10 g Knoflook, gehakt
½ st Limoen, geperst
1 sn Brood, wit
Olijfolie
Peper, zout

Bereidingswijze:

Vermeng de mayonaise, geraspte parmezaan, yoghurt, gehakte knoflook en het sap van een halve limoen  met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de weckpotten.  

Halveer de kerstomaatjes en schik zo bovenop de dressing. 

De kip in olifolie kort aanbakken en op de tomaten dresseren.

Was en snijd de sla in stukken. Leg bovenop de kerstomaatjes. 

Snijd het brood in brunoise. Bak de spekjes krokant. Laten afkoelen. Bak de het brood krokant. Kruid met peper en zout.

Als de spekjes afgekoeld zijn, leg je ze bovenop de sla, daarbovenop de croutons en tenslotte de parmezaanschilfers.

Deksel weckpot afsluiten en serveren.