Een Caesar kipburger open geserveerd op een broodje.
Ingrediënten:
4 st Enkco Kipburger
4 st Little Gem
2 st Eieren
1 st Ui, rood
8 pl Bacon
10 g Croutons
40 g Parmesan (flakes)
4 st Tomaat, zongedroogd
150 g Mayonaise
20 g Knoflook, gehakt
20 g Worcestershire saus
10 g Mosterd
8 st Kappetjes
2 st Ansjovisfiets
Peper, zout
10 g Parmsesan (poeder)
Olijfolie
Cress
Bereidingswijze:
Frituur voorverwarmen op175℃.
Bacon in droge koekenpan krokant bakken en laten uitlekken.
De eieren koken gedurende 7 minuten.
De ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.
De Little gem halveren.
Voor de dressing de ansjovis en kappertjes fijnhakken en vermengen met de knoflook, mayonaise, worcestershire saus, mosterd en parmesan (poeder) en op smaak brengen met peper en zout.
De kipburger gedurende 3 á 4 minuten frituren.
De little gem grillen in pan met een beetje olie. De little gem dresseren en hierop al wat uiringen en een deel van de dressing. Hierop de kipburger leggen en garneren met de rest van de uiringen, gekookt ei, croutons, bacon en zongedroogde tomaat.
Afwerken met parmesan en croutons. Garneren met cress.