Een Aziatische broodje met heerlijke malse buikspek. 

Vietnamese Bánh Mì met buikspek

Ingrediënten:

250 g Enkco Buikspek 1* Beter Leven
50 g Kokosbloesem suiker
10 g Aziatische vissaus
20 g Worcestersaus
20 g Olijfolie
1 st Limoen
20 g Rode wijnazijn
150 g Wortel, julienne
1/2 st Komkommer
4 st Radijs
4 st Pistolet, rustiek
40 gr Japanse mayonaise
40 gr Sirachasaus
4 tk Koriander
Peper, zout

Bereidingswijze:

Snijd het buikspek in plakken. 

Vermeng 10 gram van de suiker, vissaus en worcestersaus met elkaar. Voeg het spek toe aan dit mengsel en 15 minuten laten staan.

Rasp de limoen en pers deze uit. Meng het limoensap en - rasp met de azijn, rest van de suiker en voeg daarna de olie toe. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout. Vermeng deze dressing met de wortel. 

Schil de komkommer in linten en snijd de radijs in plakjes.

Verhit een pan en bak hierin het spek zonder vetstof gedurende 2 minuten aan iedere kant aan.

Snijd het brood in en besmeer de snijkanten met de mayonaise. Beleg met de wortelsalade en leg hierop de plakken buikspek. Garneer met komkommerlinten en radijs. Top het broodje af met sirachasaus, eventueel met extra mayonaise en koriander.