Een frisse stamppot met rib fingers en rabarber chutney

Boneless ribs met rucola stamppot

Ingrediƫnten:

600 g Enkco Ribfingers
40 g Honing 
200 ml vleesbouillon tablet
250 g Aardappelpuree
150 g Rucola 
10 g Venkelzaad
2 st Kruidnagel
40 g Olijfolie
1 st Ui, gesnipperd
10 g Knoflook, gehakt
1 st Tomaat, ontveld,& zaad verwijderd
10 g Rozemarijn, fijngesneden
400 g Rabarber 
200 ml Sherryazijn
1 st Citroen (sap en rasp)
1 st Kaneelstokje 
4 st Steranijs
200 g Basterdsuiker, wit
Peper, zout
Cress

Bereidingswijze:

Venkelzaad en kruidnagel fijn kneuzen.

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de tomaat en rozemarijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de gesneden rabarber, azijn, het citroensap en -rasp toe en schep goed om. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en laat 2 uur afgedekt zachtjes koken en laten afkoelen.

Olie verhitten en hierin de rib fingers aanbakken en honing toevoegen en licht karamelliseren. 

Aardappelpuree verhitten en de rucola toevoegen en op smaak brengen. Stamppot dresseren en hierop rib fingers leggen en aftoppen met chutney. 

Garneren met cress.