Heerlijke maaltijdsalade waarbij verschillende wereldkeukens samenkomen. 

Zomerse stoofschotel met beef flakes

Ingrediƫnten:

600 g Enkco Beef Flakes
1 st Courgette
1 st Ui
10 g Knoflook, gehakt
375 ml Appelsap
150 ml Water
30 g Ras el Hanout
8 st Dadels, zonder pit
150 g Orzo
1,5 pl Ontbijtkoek
2 g Peterselie, plat
2 g Mint
2 g Bieslook
1 st Limoen
40 g Olijfolie
40 g Yoghurt, Grieks
Peper, zout 

Bereidingswijze:

De courgette in brunoise snijden. De ui snipperen. De dadels halveren en nogmaals doorsnijden. De mint en bieslook fijnsnijden. De limoen in partjes snijden. 

De orzo koken gedurende 10 Ć” 12 minuten in water met zout. 

De olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten zonder te kleuren. De beef flakes toevoegen en mee verwarmen en daarna de dadels, courgette en ras el hanout toevoegen. Afblussen met appelsap en water en 10 minuten zachtjes laten koken. De in blokjes gesneden ontbijtkoek toevoegen om te binden. Op smaak brengen met peper en zout. 

De gehakte kruiden toevoegen. Garneren, limoen, yoghurt en platte peterselie.